Incl. BTW Excl. BTW

Verlaging eigen risico auto/bus huur €350 i.p.v. €1000

1 week  87,50
Incl. BTW
1 dag  12,50
Incl. BTW

Omschrijving

Door je eigen risico te verlagen, verlaag je ook direct je borgbedrag. Standaar geldt er een eigen risico van €1000,- per schade. Voor slechts €10,- incl. btw per huurdag kunt u dit bedrag verlagen naar €350.

De keuze voor een verlaging van het Eigen Risico dient vóór de aanvang van de huurperiode op de order zijn vastgelegd.

Uitzondering

Bij schade boven de 1,90 meter geldt dit eigen risico niet, er is dan sprake van bovenhoofdse schade. Voor bovenhoofdse schade geldt een eigen risico van €1500 bij consumenten ( €5000 bij niet-consument). Deze is niet te verlagen.

 

BOVENHOOFDSE SCHADE

Het zal je maar gebeuren: Je rijd schade met de auto of bus die je gehuurd hebt. Erg vervelend, maar het kan gebeuren. Al onze huurauto’s zijn WA + All Risk verzekerd. Jij als klant hebt een standaard Eigen Risico van € 750,- per schade.Dit standaard Eigen Risico kun je verlagen naar € 250,- per schade. Dit kost € 8,- per huurdag. De schade die gemaakt is wordt getaxeerd. Komt het schadebedrag boven je eigen risico uit, dan betaal jij het gekozen Eigen Risico en wij betalen de rest om de schade te herstellen.

Bij een bovenhoofdse schade werkt dit anders.

Wat is bovenhoofdse schade?

Schade van de verhuurder veroorzaakt door aanrijding met het deel van het voertuig dat zich op een hoogte van meer dan 1.90 meter boven de grond bevindt of door aanrijding met op het voertuig bevestigde zaken die zich op meer dan 1.90 meter boven de grond bevinden;

Wat is het eigen risico bij bovenhoofdse schade?

In afwijking van het overeengekomen eigen risico, geldt een hoog eigen risico van

  • maximaal € 1500,- voor de huurder die consument is;
  • maximaal € 5000,- voor de huurder die niet consument is;

Dit Eigen Risico is niet af te kopen of te verlagen.

 

Voorkom bovenhoofdse schade

Schade is natuurlijk in geen enkel geval wenselijk, zo ook bovenhoofdse schade. Om bovenhoofdse schade te voorkomen zijn er een aantal zaken waar je zelf op kunt letten:

  • Rijd verantwoordelijk en voorzichtig
  • Houd rekening met de hoogte van het voertuig
  • Let op maximale doorrijhoogtes bij tunnels, bruggen, viaducten, etc.
  • Weet je niet zeker of het past? Vraag assistentie van een medepassagier, laat hem/haar even uitstappen om de situatie goed in te schatten