Hoe werkt private lease

Voelt het aanvraagproces van een private lease auto aan als een doolhof? En heb je geen idee welke stappen je moet doorlopen?

Hier moet je aan denken bij het aanvragen van een private lease auto

Hoe werkt private lease?

Met private lease betaal je maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van een nieuwe auto. Gedurende het private lease contact houd je contact met ons als autogarage. Hier kun je dan terecht voor onderhoud, wisseling van banden en eventuele schade. Zo heb je met private lease bij WY lease dus een zorgeloos product met overzichtelijke kosten per maand.

  • Hoe werkt het aanvragen?
  • Wie kan private leasen?
  • Hoe werkt het bij schade?

Hoe werkt private lease?

Private lease werkt erg gemakkelijk. Je zoekt een passend model uit en stelt deze samen met de opties die jij handig vindt. Daarna kun je je contract samenstellen. Hier kun je kiezen uit de hoeveelheid kilometers die je denkt te gaan rijden, in combinatie met de looptijd van het contract. Ook bepaal jij je eigen risico en kies je of je wel of geen winterbanden wil. Hierna krijg je een prijsvoorstel. Als je hiermee akkoord gaat, gaan wij voor jouw alles in het werk stellen om jouw zo snel mogelijk in je nieuwe auto te laten rijden.

Private lease, hoe werkt het?

Private lease is vergelijkbaar met het huren van een auto. Er wordt een overeenkomst afgesloten voor een vooraf bepaalde periode en een verwacht aantal te rijden kilometers. Aan het einde van de overeenkomst wordt de auto weer ingeleverd. Het risico van onderhoudskosten en de restwaarde is voor ons. Zo zijn er nooit onverwachte kosten en betaal je naast het maandbedrag, alleen nog de benzine.

Hoe werkt private lease: de voordelen

Met private lease rijd je voor een vast maandbedrag in een nieuwe auto, die je bovendien zelf kunt samenstellen. Dit vaste maandbedrag geeft je overzicht in je financiën. Je weet namelijk veel beter wat je maandelijks kwijt bent aan autokosten. Geen onverwachte garagerekeningen meer. Je betaalt enkel nog de brandstof!

Wie kan private leasen?

Eigenlijk kan bijna iedereen private leasen. Werknemer, starter, ZZP’er of AOW’er. Mits je genoeg liquide middelen tot je beschikking hebt, kun je een contract afsluiten.. Ook moet je beschikken over een geldig Nederlands rijbewijs. Je hebt daarentegen geen schadevrije jaren nodig om bij ons te mogen private leasen.

Wanneer je bij ons een aanvraag doet voor een private leaseauto, dan word je getoetst bij het BKR te Tiel. Hiermee checken we of je geen andere kredieten op je naam hebt staan, en of je voldoende inkomsten hebt om de lease te kunnen blijven betalen. Mocht dit niet zo zijn, dan laten we je dit weten en zoeken we samen met jou naar een gepaste leaseoplossing.

Onze voorwaarden

HomeHoe werkt private lease