Werkplaats acties

Nu ook Chiptuning bij Wouter Hageman

Chiptunen is het aanpassen van de door de fabrikant geschreven software die de motor aanstuurt. Bij het chiptunen worden de vastgelegde gegevens van onder andere de brandstofinspuiting en turbodruk gewijzigd.

Bij Chiptuning zorgen we ervoor dat uw motor net even preciezer wordt aangestuurd, waardoor de prestaties van uw auto enorm verbeteren. Doordat de motor meer koppel krijgt en dus krachtiger wordt, zal deze minder brandstof gebruiken door lagere toerentallen. Of u gebruikt juist meer kracht en ervaart dat de wagen veel sterker is geworden.  Deze extra kracht kan bijvoorbeeld prima van pas komen bij het trekken van een caravan. Door onze optimalisering van de fabriekssoftware zijn ook aantoonbare besparingen te behalen voor uw (bedrijfs) wagen park!  Chiptuning is vele malen goedkoper dan een model met meer vermogen welke door de fabrikant geleverd worden.

Voor welke auto’s is chiptuning geschikt?

In principe kan iedere auto met een motormanagementsysteem gechip-tuned worden. Zowel benzine als diesel motoren komen in aanmerking. Maar chiptuning brengt vooral voordelen bij turbo- of compressormotoren. Zelfs oudere auto’s kunnen bij ons gechipt worden. Van belang is dat de auto over een motormanagementsysteem beschikt.

Hoeveel vermogen krijg ik er bij?

Het vermogen is afhankelijk van het model dat getuned wordt. Realistisch gezien zullen de meeste auto’s ongeveer 20 tot 30  procent vermogenstoename geven na aanpassing van de software. Chiptuning is niet extra belastend voor de motor en de levensduur blijft gelijk. Bent u benieuwd hoeveel vermogenswinst uw auto heeft na de chiptuning? Bel 0481-425000 of mail naar werkplaats@wouterhageman.nl. Belangrijk is dat u uw kenteken, merk, model, bouwjaar en type motor vermeld in de e-mail.

Wat kost Chiptuning voor mijn auto?

De prijs voor het tunen van uw auto is afhankelijk van merk, model auto en het type motor. Bij Wouter Hageman tunen wij uw auto al vanaf € 495,-  Bent u benieuwd wat de prijs voor uw auto is? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0481-425000 of via de e-mail werkplaats@wouterhageman.nl. of kijk op onze website voor meer informatie over chiptuning.